Apple Pay fungerer i fysiske butikker og på nett

Apple Pay fungerer i fysiske butikker og på nett

Når vi skal betale for noe i disse dager ønsker alle at det skal kunne skje på en rask, enkel og sikker måte. En av de mer populære metodene er Apple Pay, som gir deg mulighet for å betale både i fysiske butikker og i nettbutikker. Enkelt og bekvemt uansett om du fyller drivstoff på bensinstasjonen, handler på nettet eller kjøper en kopp kaffe på reisen din til Reykjavik.

Hvordan virker egentlig Apple Pay?

Du kan tenke på Apple Pay som en sikker mellommann mellom din bankkonto og de butikkene du betaler for varer og tjenester. På denne måten ligner det på PayPal. Selgerne ser aldri dine kredittkortnumre eller dine personlige opplysninger, men de får de pengene du vil gi dem. Apple Pay tilbyr flere ulike tjenester, men den viktigste er de kontaktløse betalingene. Rent praktisk bruker Apple Pay det som kalles for nærkommunikasjon, eller NFC. Hver enhet som støtter Apple har en NFC-chip inne i seg, og denne brikken kommuniserer til en kortleser når du vil foreta en betaling. I stedet for å ta frem ditt kreditt- eller debetkort kan du enkelt plassere din iPhone eller Apple Watch i nærheten av en kontaktløs kortleser og foreta en betaling.

Slik bruker du Apple Pay

Når du har fått koblet sammen din Apple Wallet med Apple Pay er du klar til å foreta kjøp i det virkelige liv, online og i ulike iOS-apper. Du kan betale med Apple Pay i mange fysiske butikker, men også mange kafeer og restauranter tilbyr å ta imot betaling på den måten. Dette betyr at selv når du er på shoppingtur for å handle nye klær eller ting til hjemmet, så kan du la lommeboken ligge hjemme og benytte telefonen eller ditt Apple Watch til alle betalinger. Det gjelder alle steder som aksepterer kontaktløse betalinger eller Apple Pay.

Det eneste du trenger å gjøre er å hold telefonen tett på kortleseren og legge fingeren på startknappen. Ønsker du å bruke telefonens ansikts-ID eller passord-autentisering dobbeltklikker du på sideknappen først og enten ser på telefonen din eller skriver inn passordet ditt. Uansett hvilken metode du bruker, vises Apple Wallet automatisk på skjermen. Du vet at transaksjonen har gått gjennom når du ser et merke og «Ferdig» på skjermen og hører en tilfredsstillende ting hvis volumet er på. Med Apple Watch vil du føle et trykk.

Hvor kan jeg bruke Apple Pay?

Fordelen med Apple Pay er at det kan brukes mange andre steder enn i Norge. Ennå er det ikke hele verden, men mange land har tatt i bruk teknologien, og selv når du er på ferie rundt om i Europa kan du benytte din iPhone eller Apple Watch som betalingsmiddel. En av de større aktørene innen formidling av lån, Scandilån.com, har også sett mulighetene i denne teknologien. Dette betyr at når du får godkjent et forbrukslån og skal kjøpe de ting du ønsker deg kan betalingen skje via Apple Pay.

no.scandilån.com følger utviklingen tett for å se hvor forbrukerne bruker pengene sine, slik at de kan gjøre tjenestene sine enda mer brukervennlige for kundene. Enkle betalingsmetoder som Apple Pay er også av interesse for deg som kunde slik at du f.eks. kan overføre hele eller deler av et forbrukslån til Apple Wallet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *