Fornybar energi er Norges fremtid

Fornybar energi er Norges fremtid

Vårt vidstrakte land byr på det som av mange blir kalt verdens flotteste natur. Vi pryder oss ofte på dette når vi reiser til utlandet. Selv om mange utlendinger nok tenker på natur når de hører Norge, så er det en annen ting de nok tenker på først og fremst. Rundt om i verden er vi kjent som en oljestat. Tross en liten befolkning på snaue 5.5 millioner mennesker, så er vi blant de aller største eksportørene av oljene i hele verden.

Dette er dog ikke en praksis som er bærekraftig. Oljefondet selv beviser dette, da dette fondet investerer i nye og spennende former for energi. Selv giganten Statoil investerer i denne formen for energi, og dette var mye av grunnen til at de endret deres navn til Equinor. Fremtiden innenfor norsk energi ligger simpelthen ikke innenfor fossil energi slik som olje og gass. Vår fremtid er heller innenfor fornybar energi, og dette ser vi i mange lag av Norges samfunn.

 

Et miljøbevisst samfunn som støtter klimaet

I Norge er det ikke spesielt mange klimaskeptikere, og vi står støtt bak det å hjelpe jorda med sitt videre liv. Ved praksiser slik som varmepumper, elektriske biler, redusert plastforbruk, osv, så bidrar vi meget godt på et personlig nivå. Det er ikke mange land som er så dedikert til å hjelpe klimaet med problemene menneskene har påført det. Fra å bekjempe utslipp, ned til enkle ting som redusert plastforbruk, så må det virkelig sies at nordmenn legger inn en hederlig innsats.

Dessuten er ikke dette bare et initiativ på personlig nivå. Transformasjonen foregår også på bedriftsnivå, og offentlige institusjoner kaster seg også på denne trenden. Flere og flere ser verdien i fornybar energi. Som nevnt tidligere tok oljekjempen Statoil tak i deres navn, og med navnet Equinor skal de infiltrere markedene for fornybar energi uten oljemonsteret hengende over seg. Dessuten finnes det en rekke andre bedrifter som tar i et tak, og ikke minst politikere som tar opp kampen mot fortsatt oljeboring.

 

Ta opp kampen du også!

Dersom du enda ikke er slengt deg på bølgen, så er det langt i fra for sent. Faktisk er dette den perfekte tiden å slenge seg med. Kampen trenger dessuten ikke være helhjertet fra starten. Du trenger ikke stå i demonstrasjonstog utenfor Stortinget for å utgjøre en forskjell. I begynnelsen kan noe så enkelt som å kaste litt mindre mat, gå litt mer ovenfor å kjøre bil, eller til og med bare bruke litt mindre strøm hjelpe. Det er utrolig hvilken stor forskjell små steg fra mange individer kan gjøre!

Uansett om vi støtter oljeboringen eller ikke, så vet vi at vi ikke kan leve av dette for alltid. Da er det naturlig å transformere vår tankegang. Siden Norge er viden kjent som en energinasjon, så har vi investert fremtiden vår i vann, vind, sol og andre former for fornybar energi. Dessuten har vi et fantastisk initiativ både på privat og kollektivt nivå, og fremtiden innenfor fornybar energi lover godt her til lands!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *