En ny tid for verdens største sport

En ny tid for verdens største sport

Vi mennesker er i konstant utvikling. Vi skal ikke mer enn noen tusen år tilbake i tid før vi finner at mennesker var vandrere som beveget seg fra sted til sted på jakt etter vann og mat. Vi døde i ung alder og alt vi gjorde var gjort for å gi oss best mulig sjans til å overleve.

Underholdning var ikke i nærheten av våre tanker den gang. Heldigvis har ting endret seg. Vi lever nå i en tid hvor alle krever underholdning hele tiden. Vi har ikke lenger reelle bekymringer, noe som betyr at vi trenger noe å bedrive tiden med.

Hjelp til dommeren

For veldig mange mennesker hele verden over, er denne tingen sport, nærmere bestemt fotball. Fotball er et spill som ser ut til å appellere til de aller fleste, uansett hvor man skulle være fra. Det er et relativt lett spill som er lett å lære.

Men i moderne tid har fotball utviklet seg til å bli mye mer enn et spill for barn som er på jakt etter å ha det gøy. Fotball er blitt en industri som først og fremst dreier seg om penger. Det sitter nå rike lag på toppen som det er vanskelig å vippe av pinnen. Du kan lese mer om en av dem på denne fotballblogg om Liverpool.

Dette er irriterende og provoserende for mange, men sannheten er at utvikling er uunngåelig, ingenting forblir det samme. Mange fotballsupportere irriterer seg også over det de anser som endringer i spillet. Ingen endring har vært større enn VAR.

De som ikke er så veldig opptatt av fotball vet gjerne enda ikke hva VAR er, derfor kan dette trenge en liten forklaring. VAR står for System Assisted Referee, noe som rett og slett betyr videodømming. Dette er et helt nytt konsept innen fotball.

Et bedre spill med VAR

For mange fotballsupportere så er VAR ikke bare et nytt konsept, men det er et skremmende konsept i tillegg. Dette kan være vanskelig å forstå, men sannheten er at ingen fotball elskere ønsker endringer på det de er så glade i. Vi vil ha ting som de alltid har vært.

Men er denne skeptiske holdningen mange har til VAR egentlig logisk og godt underbygget? Det er forståelig at folk kan la seg irritere når dommere bruker 8 minutter av en Bundesliga kamp til å sjekke en situasjon 4 minutter før målet, men VAR har vist seg å være ganske så nyttig.

Nå er det nemlig helt slutt på debatten om straffe. Det vil si, det er slutt på debatten som dreier seg om dommerens skyldighet. Fotball dommere settes ofte i vanskelige situasjoner, derfor er det bra for alle involverte at dommere nå kan få assistanse.

VAR leder til et mer rettferdig spill som er mindre styrt av personlige feil. Personlige feil er noe som alltid vil oppstå, med mindre man introduserer et tilbud som VAR har uten tvil gjort fotballen bedre.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *