Teknologien gjør utvikling av nettsider enklere

Teknologien gjør utvikling av nettsider enklere

Når internettet først kom på banen kommersielt mot slutten av 90-tallet, så var det de færreste som hadde tilgang i starten. De færreste skjønte nemlig akkurat hva dette var og hva det ville bety for verdens fremtid. Derfor var det ganske imponerende at noen i det hele tatt kunne lage nettsider. Språket bak ble fort dømt som en stor ferdighet å kunne. Over årene har vi fått flere og flere såkalte kodespråk for nettsider, men det er nok HTML som er det mest populære. Veldig få vet til den dag i dag hvordan dette språket fungerer. Heldigvis har dog teknologien tatt grep i denne sektoren.

Det finnes nemlig i dag mer enn nok av programvare som hjelper deg med å lage dine nettsider. Du kan faktisk benytte deg av disse uten å kunne ett eneste ord av HTML. Alt du trenger å gjøre er å registrere ditt domene, og finne en nettsidebygger slik som WordPress for eksempel. Det finnes til og med nettsidebyggere som er spesialisert for alt fra blogger til nettbutikker. Tiden der kun de som kunne koding hadde muligheten til å lage sider på nettet er over. Nå trenger du hverken kunne koding eller hyre inn noen som kan dette faget – for du kan tross alt gjøre alt det du ønsker på egenhånd!

…Men ikke gå i fella!

Selv om utvikling av nettsider, design, utvikling av innhold, og mye mer har blitt enkelt, så er fortsatt lenkebygging for eksempel en respektert disiplin du bør investere i. Sjansene er store for at du ikke vet stort om denne prosessen. Mange tenker at dette bare handler om å få så mange lenker som overhodet mulig inn til sin nettside, fra hvem som helst, når som helst. Det er derimot ikke sant i det hele tatt, og dette viser en av mange fallgruver ved å ta seg av utviklingen av nettsider på alle nivåer.

Kanskje er ikke fallgruven for deg her dog. En vanlig fallgruve er å tro at en har kontroll på det visuelle designet på egenhånd. Selv om du kanskje er god på å organisere nettsiden godt, og gjøre navigering enkelt, så er det kun de færreste kreative individer som kommer med gode resultater fra grafisk arbeid. Det er simpelthen noen disipliner en ikke leker med, og kunst er en av disse. Er du kreativ kan du selvfølgelig gjøre jobben selv, men hvis ikke, så skal du enkelt hyre inn en person for akkurat denne jobben – så kan du heller spare penger på å gjøre det du er god på.

Optimaliser utvikling og drift av nettsider

Muligheten for å kunne utvikle nettsider på egenhånd er utvilsomt en meget positiv utvikling. Dette tillater oss å sette opp enkle nettsider tilnærmet gratis. Allikevel er det fallgruver i henhold til for eksempel SEO, lenkebygging, webdesign, og spesialiserte felter. Har du ferdighetene går det fint an å ta seg av disse selv, men helst bør du nok investere i noen dyktige konsulenter på akkurat disse områdene!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *