Kan Norge hjelpe Sør-Korea ut av krisen?

Kan Norge hjelpe Sør-Korea ut av krisen?

Flere analytikere og eksperter er enig om, at det sørkoreanske Samsung trenger til å få et løft med de nye Galaxy-modellene. Det mener de, fordi Galaxy Note 7 skapte stor skandale for Samsung. Galaxy Note 7 har vært det store problembarnet for Samsung, for denne modellen hadde svære batteriproblemer, som førte til at disse smarttelefonene tok fyr og var til skade for forbrukeren. Mobilen ble tatt helt bort fra markedet. Nå mangler Samsung et nyt kapitel, en ny start.

De må komme opp med et nyt produkt og bevise, at de stadig er en av de største mobilprodusenter i verden, og at de har lært av deres skandale. Derfor har de jobbet ekstra hardt og utviklet ”Viv” til sine Galaxy S8 telefoner. Det er en taleassistent, som bruker kunstig intelligens for å løse litt vanskeligere oppgaver enn hva andre kjente digitale assistenter formår, for eksempel Apples Siri og Alphabets Google Assistent. Denne ”Viv” er utviklet av Dag Kittlaus, som er halvt norsk. Hun har også vært med til å utvikle Apples Siri, og har derfor mye erfaring innenfor kunstig intelligens og taleassistenter til forbrukerne.

Viv skal være det våpen, som ødelegger det dårlige ryktet for Samsung og lar selskapet få en ny start og vinne tilbake folkets tillit. Det var i oktober, at et ble offentliggjort at Samsung hadde kjøpt laboratorier til å utvikle Viv, og nå håper Samsung at kunne implementere denne taleassistenten i mange av produktene deres.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *