Små bedrifter og online sikkerhet

Små bedrifter og online sikkerhet

Det sies ofte at små bedrifter er som bærer økonomien. Selv om det er gigantene som hele tiden mottar oppmerksomheten i mediene, så er de små bedriftene som faktisk får hjulene til å rulle. Det er de som ansetter flest, og det er de som betaler inn mest i skatt. Vi har rett og slett mye å være stolt av hva gjelder de mindre bedriftene i samfunnet. Fra deres perspektiv går de derimot gjennom en meget tøff reise ofte. Det er ikke akkurat tilrettelagt for mindre bedrifter. Trange innganger i markeder, høye skatter, dyre ansettelser, og krav til investeringer over hele linja spiller her en stor rolle.

Et av områdene flere og flere bedrifter ser seg nødt til å investere i den dag i dag er internettet og de digitale verktøyene som følger med den teknologiske revolusjonen. Her inkluderes nettsider, email, programmer for design, tekstproduksjon og regneark, i tillegg til diverse andre programmer og software. Allikevel er det et aspekt som ofte blir ignorert, og dette er online sikkerhet – da spesifikt antivirusprogrammene.

 

Derfor trenger små bedrifter antivirusprogrammer

Mange små bedrifter tenker at de ikke er utsatt når de farer på nett. Dette er derimot en grov misforståelse. Selv om vi hører om at gigantene blir angrepet av hackere stadig, så er det de mindre bedriftene som blir angrepet oftest. Det er altså ikke nødvendigvis et mål for hackerne å bryte seg inn hos de største, men da heller de som er enklest og gir mest ”avkastning” for innsatsen. De små bedriftene gir oftest mest avkastning fordi det er de som investerer minst i antivirus – ofte investerer de ikke en eneste krone i dette.

Et antivirusprogram slik som AVG er noe alle små bedrifter trenger. Det er fordi et slikt antivirusprogram kan holde bedriften sikker mot hackere. Et perfekt eksempel her er en nettbutikk. Selv om disse ofte bare kan behandle et titalls transaksjoner hver uke, så er dette nok til at en hacker virkelig kan lukte større summer. Dessuten er det den mindre bedriften som da står ansvarlig om det blir avgjort at sikkerheten ikke var høy nok. Hackerne blir mest sannsynlig aldri sett igjen, og da faller alt ansvar på den mindre bedriften økonomisk.

 

Et punkt en ikke bør forsøke å spare på

Online sikkerhet er rett og slett helt essensielt for enhver bedrift. Det å tro at en er unntatt hackerangrep fordi en opererer med en liten bedrift er naivt. Disse er nemlig de som er utsatt for aller flest angrep, nettopp på grunn av denne tankegangen. Kanskje kan investeringer på et par tusenlapper for antivirusprogrammer virke unødvendig når en bare driver en liten bedrift, men det er altså helt essensielt.

Dessuten vil disse tusenlappene vise seg å ikke være noe sammenlignet med de kostnadene som kan løpe dersom en blir utsatt for et angrep uten å ha et antivirusprogram. Da kan fort kostnadene løpe til flere titalls ganger mer. Derfor er det helt essensielt at antivirus ikke er et punkt din bedrift forsøker å spare på, og at du investerer i et godt antivirusprogram i dag!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *